Makluman Gangguan Capaian ke myIDENTITY JPN

Untuk makluman, terdapat gangguan capaian intermittent ke myIDENTITY bermula pada semalam, Ahad, 08/11/2015 dan berulang pada hari ini, Isnin, 09/11/2015 pada jam 8.55 pagi dan berulang lagi pada jam 11.55 pagi sehingga sekarang. Pihak TM sedang mengambil tindakan mengatasi masalah ini. Sehubungan itu, Sistem myIDENTITY tidak boleh diakses daripada agensi tuan/puan dan begitu juga dengan emel rasmi JPN.

Penutupan Kaunter Yang Beroperasi Dihujung Minggu Sempena Hari Raya  Aidiladha 2015

Adalah dimaklumkan bahawa pada 24 September 2015  (Khamis ) merupakan cuti umum sempena sambutan Hari Raya Aidiladha 2015.  Sehubungan itu Kaunter pengeluar pasport yang beroperasi dihujung minggu akan ditutup pada 26 dan 27 September 2015 (Sabtu dan Ahad).  Walaubagaimanapun penutupan ini tidaklah melibatkan UTC dan RTC disemua negeri.  Adalah dimaklumkan juga UTC (Pusat Tranformasi Bandar) akan beroperasi sehingga jam 2.00 petang sahaja pada 23 September 2015.

Sekian dimaklumkan , Terima kasih.


Majlis Sambutan Hari Raya Jabatan Imigresen Malaysia akan diadakan pada:-

Tarikh: 6.8.2015 (Khamis)

Masa: 12.30 tengahari hingga 4.00 petang 

Pakaian: Baju Melayu (L), Baju Kurung (P) atau Beruniform (Petugas Kaunter)

Semua Kakitangan JIM Dijemput Hadir.

Maklumat Palsu Tentang Pengambilan Pegawai Imigresen KP17 Secara Terbuka

Untuk makluman, maklumat temuduga terbuka bagi jawatan KP17 yang tersebar di media sosial adalah tidak benar.

 infoPalsu

Sila rujuk ke Laman Web SPA (www.spa.gov.my) untuk maklumat permohonan jawatan pegawai imigresen.

Kemudahan Penterjemahan Web

Sebagai usaha Jabatan Imigresen Malaysia menyediakan kemudahan navigasi yang baik dan mesra pengguna, laman web ini turut mengambilkira mereka yang lebih selesa untuk melayari laman web ini dengan bahasa-bahasa lain selain Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris. Oleh itu, laman web ini menyediakan pautan kepada enjin penterjemahan web yang menterjemahkan secara automatik kepada bahasa-bahasa pilihan seperti yang tersenarai di bawah sahaja.

PENAFIAN : Sila ambil perhatian bahawa laman yang akan dipaparkan nanti selepas alih bahasa telah dibuat pengalihbahasaan secara automatik oleh komputer. Kebarangkalian untuk kandungan itu berbeza daripada maksud sebenar tidak dapat dielakkan. Kami tidak bertanggungjawab atas sebarang kerosakan atau salah maklumat yang mungkin terjadi dari kandungan yang telah dialih bahasa tersebut. Kandungan rasmi hanya pada laman yang asal yakni di dalam Bahasa Inggeris dan Melayu.