Pertandingan Sempena Hari Keluarga KDN 2014

Dimaklumkan bahawa Hari Keluarga KDN 2014 akan diadakan pada 19 April 2014 di Kompleks Penjara Kajang. Pelbagai pertandingan akan diadakan seperti berikut:  
1. Mewarna;
2. Melukis;
3. Pakaian Beragam;
4. Bayi Comel;
5. Ukir Buah;
6. Kilauan Vokal; dan
7. Instagram - Candid Camera
Kepada warga Jabatan Imigresen Malaysia yang berminat untuk menyertai pertandingan yang bakal berlangsung di sepanjang Hari Keluarga KDN 2014, sila layari http://bit.ly/1lOtQli . Tarikh tutup penyertaan adalah 18 April 2014.  

Sekian, terima kasih.


Pembukaan Operasi Pejabat Pasport di Menara Ikhlas, Presint 3, Putrajaya


Dimaklumkan bahawa Pembukaan Operasi Pejabat Pasport  di Aras 3, Tower A, Bangunan Menara Ikhlas, No.17, Persiaran Perdana, Presint 3, 62100 Putrajaya akan dibuka mulai 7 April 2013 (Isnin).
 
Sehubungan itu orang ramai yang ingin berurusan berkaitan dengan permohonan pasport boleh berbuat demikian di alamat seperti tertera diatas.
 
Sekian terima kasih.


Penutupan Kaunter Pasport Pejabat Imigresen Setia Tropika pada 15 Mac 2014 (Sabtu)

Dimaklumkan bahawa Kaunter Pasport Pejabat Imigresen Setia Tropika akan  DITUTUP pada 15 Mac 2014 (Sabtu) bagi menjalankan kerja-kerja penyelenggaraan. Pejabat akan dibuka semula pada 16 Mac 2014 (Ahad).
 
Sekian terima kasih.

Penutupan Awal serta Penutupan Operasi Kaunter Permohonan Pasport di Sabah, Sarawak dan Labuan


Dimaklumkan bahawa Penutupan Awal serta Penutupan Operasi Kaunter Permohonan Pasport  di Sabah, Sarawak dan labuan adalah seperti di jadual berikut : 

Jadual Penutupan Awal Kaunter Permohonan Pasport

Perpindahan Pejabat Pengeluar Pasport Presint 15 ke Menara Ikhlas Presint 2

Jabatan ImigresenMalaysia (JIM) ingin memaklumkan kepada orang ramai bahawa Pejabat Pengeluar Pasport Presint 15, Putrajaya akan dihentikan operasi bermula 11 Mac 2014 (Selasa) dan akan beroperasi di Pejabat Baru dialamat seperti berikut: Bangunan Menara Ikhlas Presint 2, Putrajaya, bermula 24 Mac 2014 (Isnin).


Sehubungan itu orangramai yang ingin berurusan berkaitan dengan permohonan pasport boleh berbuat demikian di pejabat pengeluar pasport berhampiran seperti, Kajang, Shah Alam, Banting, Kuala Kubu Baru, Wangsa Maju, UTC Pudu Sentra, UTC Sentul, Jalan Duta dan Port Klang.